«Матч дружби» між командами мерів в Обухові»

11 Червня 2018

9 червня, в Обухові Київської області відбувся «Матч дружби» між футбольною командою українських мерів 2018 року (нинішнього складу) та командою мерів 2008 року.

Десять років тому саме у цьому складі українська команда посіла третє місце в I Чемпіонаті Європи з футболу серед команд мерів, який проходив у 2008 році у місті Зальцбург (Австрія) за участі 9 команд з європейських країн. Дуже символічно, що «Матч дружби» пройшов в Обухові на стадіоні імені Володимира Мельника - Обухівського міського голови у 1998-2011 роках, який трагічно загинув. В.Мельник у 2008 році також був гравцем збірної команди мерів з футболу. І тепер стадіон, на якому проходили тренування, носить його ім’я. Цей матч – своєрідне вшанування його пам’яті.

«Асоціація міст України, яка свого часу ініціювала створення футбольної команди українських мерів та її участь у європейському турнірі, усі ці роки підтримує цей рух та сприяє організації футбольних матчів як в Україні, так і за її межами. Футбол єднає! А участь міських, селищних, сільських голів у футбольних змаганнях є найкращим пропагуванням здорового способу життя», - виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

«Інтер Атлетика» - компанія спортивного спрямування. Ми виробляємо товари для спорту та активного відпочинку, будуємо спортивні об’єкти, пропагуємо здоровий спосіб життя. Нам доводиться постійно тісно співпрацювати з мерами населених пунктів України і тому вирішили зробити командам цінний подарунок. В офіційній частині відкриття матчу, разом з Олександром Слобожаном, вручили гравцям два комплекти футбольної форми. Бажаємо успіхів та майбутніх перемог!

Довідка

I Чемпіонат Європи з футболу серед команд мерів відбувся у 2008 році у місті Зальцбург (Австрія). Тоді збірна команда українських мерів посіла третє місце з-поміж 9 команд переважно центрально-європейських країн.

Також українська команда брала участь в ІІ Чемпіонаті Європи з футболу серед команд мерів, що пройшов у 2012 році в місті Тихи (Польща)за участі команд представників місцевого самоврядування України, Польщі, Італії, Словаччини, Словенії, Південного Тиролю, Німеччини, Австрії та Чехії. Збірна України тоді потрапила у фінальну частину престижного турніру.

III Чемпіонат Європи з футболу серед міських голів у 2016 році приймало місто Угерське Градіше (Чехія). Українська збірна посіла 4 місце серед команд з 12 країн Європи: Словаччини, Чехії, Хорватії, Польщі, України, Словенії, Італії, Німеччини, Південного Тіролю та Австрії.

укр
рус